Perkhidmatan tempahan kek fondan untuk pelbagai majlis serta kursus untuk Masakan Barat (Inggeris, Perancis dan Itali) dan Timur (Melayu, Siam, India, Arab, Korea dan Jepun), Sejuk dan Panas, Pastri dan Bakeri termasuk Pencusi Mulut. Customized fondant cake for all occasion and we also offers Cooking Classes which includes Western (English, French and Italian) and Eastern (Malay, Thai, Indian, Arabs, Korean and Japanese) cuisine, Hot and Cold Dishes, Pastry, Bakery and Desserts.
Pertanyaan dan Tempahan
Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan bolehlah hubungi atau SMS ke talian berikut:
Marliza: 019 274 9369
Ali: 019 664 9369 atau 011 2134 7359
Atau
email ke:
marliza_05@yahoo.com
chefalimnoor@hotmail.com
Atau
layari:
https://www.facebook.com/thecheftable
Monday, March 31, 2008
Kelas Masakan Barat - Asas
Ini merupakan salah satu resipi yang diajar dalam kelas masakan barat bagi sesi pertama tahun 2008 kelas Aliza House of Cooking anjuran bersama Kolej Komuniti. Terpinga-pinga peserta apabila dibawa berkenalan dengan beberapa cooking terms yang begitu sinonim dalam masakan barat seperti 'roux', 'bouquet garni', 'mirepoix ', 'misen place' dan lain-lain lagi.
Bahagian yang paling menyeronokkan apabila peserta begitu bersemangat dan berminat semasa demonstrasi memotong kepingan isi ayam dengan mengeluarkan tulang ayam untuk dibuat chicken chop. Selain itu peserta juga diajar cara memotong bahagian kepak ayam dan dibentukkan menjadikan chicken boxing.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment