Cuma nak kongsi sikit dengan pembaca blog ini, buku Pengenalan Kepada Masakan Jepun yang ditulis oleh Chef Ali dahpun diterbitkan pada awal bulan Julai 2009 olih UPENA (Unit Penerbiraqn Universiti - UiTM). Sesiapa yang berminat bolehlah mendapatkannya dari UPENA. Sekit tentang buku ini- buku ini ditulis untuk memberikan sedikit penerangan tentang masakan Jepun dari segi sejarah dan budayanya dengan resipi-resipi untuk dicuba. pendekatan buku ini adalah memberikan alternatif mengenai cara dan bahan yang digunakan. Bagi bahan yang tidak halal untuk orang Islam ditukarkan kepada bahan-bahan yang halal, sementara bagi bahan yang sukar didapati di Malaysia digantikan dengan bahan-bahan tempatan - berbagai-bagai tips disertakan bagi mempelbagaikan resipi-resipi asas yang diberikan. Selamat membaca
Perkhidmatan tempahan kek fondan untuk pelbagai majlis serta kursus untuk Masakan Barat (Inggeris, Perancis dan Itali) dan Timur (Melayu, Siam, India, Arab, Korea dan Jepun), Sejuk dan Panas, Pastri dan Bakeri termasuk Pencusi Mulut. Customized fondant cake for all occasion and we also offers Cooking Classes which includes Western (English, French and Italian) and Eastern (Malay, Thai, Indian, Arabs, Korean and Japanese) cuisine, Hot and Cold Dishes, Pastry, Bakery and Desserts.
Pertanyaan dan Tempahan
Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan bolehlah hubungi atau SMS ke talian berikut:
Marliza: 019 274 9369
Ali: 019 664 9369 atau 011 2134 7359
Atau
email ke:
marliza_05@yahoo.com
chefalimnoor@hotmail.com
Atau
layari:
https://www.facebook.com/thecheftable
No comments:
Post a Comment