Pertanyaan dan Tempahan

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan bolehlah hubungi atau SMS ke talian berikut:

Marliza: 019 274 9369

Ali: 019 664 9369 atau 011 2134 7359

Atau

email ke:

marliza_05@yahoo.com

chefalimnoor@hotmail.com

Atau

layari:

https://www.facebook.com/thecheftable

Sunday, June 22, 2008

Home Director Project.

Hari ni tak der cooking class. So time utk relax...ye ke relax. Sebenarnya lagi busy bcos today pangkat ckit naik, jadi home director. So bg kaum ibu mesti agree, home director punya tugas never ending. So hari ni projek kemas kain baju. Lepas tu siap lunch, anak kat asrama plak balik. Kebetulan tadi jiran sebelah rumah bagi pucuk ubi. Jadi apa ye penangan untuk lunch. Nak tau jom masuk dapur.

Dah jemu tak tau nak masak ape. So apa kata buat rendang daging, pucuk ubi tu tadi dah boleh jadi dua lauk..So inilah lauk utk lunch hari ni. Okay lah tu.


Rendang Daging


Kudup Pucuk Ubi Tumis Oyster & Udang

Kali pertama hubby masak aku pandang acuh tak acuh jer, maklumlah slalu pucuk ubi, aku tau samada rebus, masak rendang atau lemak kuning jer. Bila tengok dia makan teringin plak so cuitlah ckit, bila makan...mak oooi sedapnya rasa lemak-lemak gitu...memang sedap.

Sambal Belacan Tomato & Bawang Besar

Petua orang tua-tua, supaya pucuk ubi celur, sedap, masukkan sedikit minyak goreng ikan masin ke dalam air rebusan. Tu pasal pucuk ubi dalam gambar ni nampak berkilat.

Dessertnya plak...mak aai, Italian dessert, Tiramisu...class gitu. Dessert kegemaran anak-anakku dan umi dia gaklah

1 comment:

Big Boys Oven said...

wah enaknya, sampai meliuh liuh! :) bestnya!