Pertanyaan dan Tempahan

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan bolehlah hubungi atau SMS ke talian berikut:

Marliza: 019 274 9369

Ali: 019 664 9369 atau 011 2134 7359

Atau

email ke:

marliza_05@yahoo.com

chefalimnoor@hotmail.com

Atau

layari:

https://www.facebook.com/thecheftable

Saturday, February 26, 2011

TOWFOO JEPUN + KOBIS PANJANG & MUSHROOM CHINEESE STYLE


SOFT TOWFOO + KOBIS PANJANG & MUSHROOM CHINEESE STYLE

Bahan :

1 pkt soft towfoo ( potong melintang anggaran 1/2 inci )
1/4 bhg kobis panjang ( dipotong )
100 gm cendawan
1/2 btg carot ( dihiris )
4 ulas bawang putih ( ketuk kasar)
1 camt bilis granule
2 cams minyak masak
1 cams minyak bijan
1 cams tepung jagung ( cairkan dengan 1/2 cawan air)
2 caw air
garam dan lada sulah secukupnya

Cara :

1. Panaskan minyak dan minyak bijan dalam kuali. Tumis bawang putih hingga garing. Masukkan air dan bilis granule.
2. Tambah cendawan, carot dan kobis panjang. Pekatkan kuah dengan bancuhan tepung jagung.
3. Masukkan towfoo perlahan-lahan. Berhati-hati mengacau jangan sampai towfoo hancur.
4. Perasa garam dan lada sulah.
5. Apabila mendidih, angkat dan hidangkan.


Selamat mencuba.....




No comments: