Bahan :
1 pkt soft towfoo ( potong melintang anggaran 1/2 inci )
1/4 bhg kobis panjang ( dipotong )
100 gm cendawan
1/2 btg carot ( dihiris )
4 ulas bawang putih ( ketuk kasar)
1 camt bilis granule
2 cams minyak masak
1 cams minyak bijan
1 cams tepung jagung ( cairkan dengan 1/2 cawan air)
2 caw air
garam dan lada sulah secukupnya
Cara :
1. Panaskan minyak dan minyak bijan dalam kuali. Tumis bawang putih hingga garing. Masukkan air dan bilis granule.
2. Tambah cendawan, carot dan kobis panjang. Pekatkan kuah dengan bancuhan tepung jagung.
3. Masukkan towfoo perlahan-lahan. Berhati-hati mengacau jangan sampai towfoo hancur.
4. Perasa garam dan lada sulah.
5. Apabila mendidih, angkat dan hidangkan.
Selamat mencuba.....
No comments:
Post a Comment