Pertanyaan dan Tempahan

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan bolehlah hubungi atau SMS ke talian berikut:

Marliza: 019 274 9369

Ali: 019 664 9369 atau 011 2134 7359

Atau

email ke:

marliza_05@yahoo.com

chefalimnoor@hotmail.com

Atau

layari:

https://www.facebook.com/thecheftable

Tuesday, March 22, 2011

ROJAK BUAH



ROJAK BUAH

Sengkuang ]
Timun ]
Jambu Batu ] dipotong kecil
Nenas ]
Mangga Muda ]


Kuah Rojak

Bahan

2 kg gula pasir
1/2 btl (besar) kicap masin
1 btl petis
2 cawam towchoo manis
2 cawan cili boh
20 tangkai cili padi mesin
1 cams pes asam jawa

Kacang tanah ( disangai dan ditumbuk kasar)
Bijan ( disangai)

Cara :

1. Campurkan semua bahan dalam periuk.
2. Masak sehingga gula larut. Terus memasak dengan api perlahan hingga kuah pekat.
3. Hati-hati kerana kuah terlalu panas.
4. Sejukkan.

Menghidangkan rojak.

1. Gaul buah-buahan yang dipotong.
2. Tuangkan kuah rojak.
3. taburkan dengan kacang tanah dan bijan.


No comments: