Pertanyaan dan Tempahan

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan bolehlah hubungi atau SMS ke talian berikut:

Marliza: 019 274 9369

Ali: 019 664 9369 atau 011 2134 7359

Atau

email ke:

marliza_05@yahoo.com

chefalimnoor@hotmail.com

Atau

layari:

https://www.facebook.com/thecheftable

Friday, April 1, 2011

AYAM PANDAN BEREMPAH





AYAM PANDAN BEREMPAH


600 gram isi ayam bahagian dada (potong lebar)

6-8 helai daun pandan ( kerat 2 bagi setiap helai)

beberapa btg lidi

minyak untuk menggoreng


Bahan Perapan : Gaul Rata


1 cams serbuk ketumbar

1 camt. serbuk jintan manis

1 camt serbuk jintan putih

2 cams serbuk cili

1 inci kunyit hidup ]

1 inci halia ]

3 ulas bawang putih ] mesin halus

3 ulas bawang merah ]

2 btg serai ]

1 cams jus limau nipis

1 cams madu

1 cams gula

garam secukup rasa



Cara :


1. Gaul isi ayam dengan bahan perapan.

2. Rehatkan perapan selama 1/2 jam.

3. Susun beberapa kepingan isi ayam atas daun pandan. Balut dan cucuk dengan lidi untuk mengikat balutan pandan.

4. Goreng dalam minyak panas terendam sehingga potongan isi ayam masak.

5. Siap untuk dihidangkan.



Selamat mencuba !

No comments: