Pertanyaan dan Tempahan

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan bolehlah hubungi atau SMS ke talian berikut:

Marliza: 019 274 9369

Ali: 019 664 9369 atau 011 2134 7359

Atau

email ke:

marliza_05@yahoo.com

chefalimnoor@hotmail.com

Atau

layari:

https://www.facebook.com/thecheftable

Sunday, May 4, 2008

SUGAR PASTE


Sebenarnya tak pernah mendapat latihan or tunjuk ajar khusus dalam skill sugar paste, fondant dan icing; banyak mempelajari melalui pembacaan dan merujuk pada hubby. Tapi hasil dari percubaan demi percubaan dapat jugalah melihat hasilnya walau tak seberapa taklah teruk sangat, kata orang taklah menyakitkan mata. Beginilah rupanya my first sugar paste flower yang dihasilkan. Masa kecil-kecil dulu ibu pernah buat bunga ros dari royal icing dan antara hasil tangan istimewanya untuk kek-kek hantaran sepupuku. tapi masa tu tak angkat pot, tak ambil peduli... sekarang nyesal.

































Kata orang 'practice makes perfect' insyaallah semuanya perlu rajin dan sabar barulah menampakkan hasil. Sebenarnya taklah susah sangat tapi kena tahu cara dan teknik yang betul. Selain tu dengan adanya kelengkapan peralatan untuk sugar paste lebih membantu. Masa agak kurang sesuai tunggulah nanti bibik balik semula......boleh tumpu lebih masa pada sugar paste project.

1 comment:

KakYu said...

munga ros purple tu at manyak sket ek... boleh order....