Pertanyaan dan Tempahan

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan bolehlah hubungi atau SMS ke talian berikut:

Marliza: 019 274 9369

Ali: 019 664 9369 atau 011 2134 7359

Atau

email ke:

marliza_05@yahoo.com

chefalimnoor@hotmail.com

Atau

layari:

https://www.facebook.com/thecheftable

Thursday, February 24, 2011

SPAGHETTI BOLOGNAISE



SPAGHETTI BOLOGNAISE

1 pkt spaghetti
3 cams minyak masak
1 cams garam
air untuk merebus

1 kg mince beef
1 tin tomato puri
1 tin chopped tomato
1 tin button mushroom ( hiris nipis )
3 biji tomato ( potong kiub )
2 biji bawang besar ( potong kiub )
1 cams italian seasoning
garam secukupnya


Cara :

1. Panaskan air dalam periuk, apabila mendidih masukkan minyak dan garam.
2. Masukkan spaghetti dalam periuk dan kacau. Masak sehingga spaghetti lembut.
3. Keluarkan spaghetti dan tos air.
4. Tumis bawang besar hingga layu, kemudian masukkan mince beef.
5. Apabila daging masak, masukkan italian seasoning, tomato puri, chopped tomato. Masak sebentar hingga adunan sebati.
6. Masukkan tomato kiub dan cendawan butang. Kacau hingga adunan mendidih.
7. Perasakan dengan garam.
8. Masukkan spagheti dalam pinggan. Sendukkan kuah daging atas spaghetti dan hidangkan.


Selamat mencuba.....




No comments: