Pertanyaan dan Tempahan

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan bolehlah hubungi atau SMS ke talian berikut:

Marliza: 019 274 9369

Ali: 019 664 9369 atau 011 2134 7359

Atau

email ke:

marliza_05@yahoo.com

chefalimnoor@hotmail.com

Atau

layari:

https://www.facebook.com/thecheftable

Friday, February 25, 2011

SWISS ROLL WITH PANDAN CUSTARD LAYER



SWISS ROLL WITH PANDAN CUSTARD LAYER

Bahan "

1 gulung swiss roll (mengikut citarasa masing-masing) - di potong nipis lbh kurang 2cm
600 ml santan pekat
1 1/2 camt serbok jelly (tanpa perisa)
40 gm tepung custard
150 gm gula pasir
150 ml jus pandan
1 camt pewarna hijau

Cara:

1. Susun potongan swiss roll dalam loyang atau mangkuk. Pastikan susunan betul-betul rapat dan padat.
2. Campurkan tepung custard, serbok jelly dan gula pasir dalam periuk. Tuang santan sedikit-sedikit dan gaul adunan rata.
3. Tambah jus pandan dan pewarna hijau.
4. Masak adunan dengan api sederhana. Kacau selalu untuk elak adunan dari bergentel.
5. Apabila adunan pekat dan berkilat, tuang ke atas kek di dalam loyang.
6. Sejukkan custard pada suhu bilik kemudian baru disejukkan dalam chiller.
7. Potong custard dan hidangkan.

Selamat mencuba......

Terima kasih ros kerana sudi berkongsi resepi, walau bagaimana pun resepi telah diubahsuai.


No comments: