SWISS ROLL WITH PANDAN CUSTARD LAYER
Bahan "
1 gulung swiss roll (mengikut citarasa masing-masing) - di potong nipis lbh kurang 2cm
600 ml santan pekat
1 1/2 camt serbok jelly (tanpa perisa)
40 gm tepung custard
150 gm gula pasir
150 ml jus pandan
1 camt pewarna hijau
Cara:
1. Susun potongan swiss roll dalam loyang atau mangkuk. Pastikan susunan betul-betul rapat dan padat.
2. Campurkan tepung custard, serbok jelly dan gula pasir dalam periuk. Tuang santan sedikit-sedikit dan gaul adunan rata.
3. Tambah jus pandan dan pewarna hijau.
4. Masak adunan dengan api sederhana. Kacau selalu untuk elak adunan dari bergentel.
5. Apabila adunan pekat dan berkilat, tuang ke atas kek di dalam loyang.
6. Sejukkan custard pada suhu bilik kemudian baru disejukkan dalam chiller.
7. Potong custard dan hidangkan.
Selamat mencuba......
Terima kasih ros kerana sudi berkongsi resepi, walau bagaimana pun resepi telah diubahsuai.
No comments:
Post a Comment